fbpx
0 0
Turte

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
275 g Făină fără gluten
170 ml Lapte călduț
7g sau 1 plic Drojdie uscată
1 Ou
15 g Zahăr
1&1/2 linguriță Sare
15 g Unt
1 lingură Guma de guar
25 g Mălai

Informații nutriționale

243
Calorii
45.1 g
Carbohidrați
5.4 g
Proteine
4.6 g
Grăsimi

Turte

Aceste turte sunt ideale pentru orice masă a zilei, dar mai ales pentru mic-dejun, împreună cu o omletă sau ouă poșate.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Pași

1
Gata

Se amestecă drojdia cu laptele călduț, zahărul și sarea. Se adaugă un ou și se cerne făina și guma de guar peste amestec. Compoziția se frământă până când devine omogenă. Se transferă într-un alt bol, uns cu unt și se lasă la dospit timp de 1h într-un loc calduț.

2
Gata

Se amestecă 25g mălai cu 25g făină, care se aruncă pe suprafața de lucru. Aluatul se întinde cu un făcăleț într-o grosime de 1.5 cm. Se folosește orice formă rotundă (de metal sau cană/pahar) pentru a forma turtele. Acestea se transferă într-o tavă care are pe fund amestecul de mălai.

3
Gata

Turtele se pun într-o tigaie la foc mic și se prăjesc timp de 4-5 minute pe fiecare parte.

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Prăjitură cu ananas
următorul
Drob de post
precendent
Prăjitură cu ananas
următorul
Drob de post