fbpx
0 0
Poale-n brâu

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
450 g Făină de patiserie
300 ml Lapte călduț
50 g Unt
1 lingură Guma de guar
10 g Drojdie uscată
2 Galbenușuri
60 g Zahăr
1 linguriță Sare
1 lingură Coajă de lămâie
Umplutură
500 g Brânză dulce
150 g Stafide
100 g Zahăr
50 g Amidon de porumb
1 fiolă Esență vanilie
2 Ouă
1 lingură Coajă de lămâie
Uns
1 Ou
1 lingură Lapte
Zahăr pudră

Informații nutriționale

454 kcal
Calorii
8.2 g
Grăsimi
13.2 g
Proteine
84.4 g
Carbohidrați

Poale-n brâu

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Umplutură

  • Uns

Instrucțiuni

Share

Poale-n brau fara gluten, o rețetă cerută de multe dintre voi, a ieșit extraordinar! 🤤

Fiind extrem de similare cu brânzoaicele moldovenești, acestea au în interior o umplutură aromată, compusă din brânză de vaci și stafide.

Va fi foarte greu să vă opriți din mâncat!

Pași

1
Gata

Aluat

Într-un bol se cern 100 g de făină, drojdia și laptele călduț. Se amestecă și drojdia se lasă la activat timp de 10 minute. După aceea se cerne restul de făină și se adaugă untul, gălbenușurile, zahărul, sarea și coaja de lămâie. Aluatul se frământă și se mai adaugă făină dacă acesta este prea lipicios. Se formează o bilă din aluat, care se acoperă cu folie de plastic și se lasă la dospit timp de 1 oră.

2
Gata

Umplutură

Într-un alt bol se adaugă brânza dulce de vaci, zahărul, amidonul de porumb, ouăle și esența de vanilie. Se amestecă și ulterior se adaugă stafidele și coaja unei lămâi.

3
Gata

Odată ce aluatul s-a dublat în mărime acestea poate fi tăiat în 2 părți egale. Se presară făină pe suprafața de lucru iar aluatul se întinde cu ajutorul unui făcălet, până ajunge să aibă o grosime de 1 cm. Apoi formați un pătrat cu latura de 25-30 de cm, care se împarte la rândul lui în 4 părți egale. Puneți pe fiecare pătrățel o lingură de umplutură, apoi apucați 2 colțuri opuse și unițile. Repetați procedeul și pentru celelalte 2 colțuri și închideți bine aluatul, presând marginile.

4
Gata

Brânzoaicele se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc la cuptor pentru 25 de minute la 180 °C. Spor la gătit și poftă bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Supă cu avocado
următorul
Cheesecake ars
precendent
Supă cu avocado
următorul
Cheesecake ars