Ingrediente
-
450 g Făină de patiserie
-
300 ml Lapte călduț
-
50 g Unt
-
1 lingură Guma de guar
-
10 g Drojdie uscată
-
2 Galbenușuri
-
60 g Zahăr
-
1 linguriță Sare
-
1 lingură Coajă de lămâie
-
Umplutură
-
500 g Brânză dulce
-
150 g Stafide
-
100 g Zahăr
-
50 g Amidon de porumb
-
1 fiolă Esență vanilie
-
2 Ouă
-
1 lingură Coajă de lămâie
-
Uns
-
1 Ou
-
1 lingură Lapte
-
Zahăr pudră
Instrucțiuni
Poale-n brau fara gluten, o rețetă cerută de multe dintre voi, a ieșit extraordinar! 🤤
Fiind extrem de similare cu brânzoaicele moldovenești, acestea au în interior o umplutură aromată, compusă din brânză de vaci și stafide.
Va fi foarte greu să vă opriți din mâncat!
Pași
1
Gata
|
AluatÎntr-un bol se cern 100 g de făină, drojdia și laptele călduț. Se amestecă și drojdia se lasă la activat timp de 10 minute. După aceea se cerne restul de făină și se adaugă untul, gălbenușurile, zahărul, sarea și coaja de lămâie. Aluatul se frământă și se mai adaugă făină dacă acesta este prea lipicios. Se formează o bilă din aluat, care se acoperă cu folie de plastic și se lasă la dospit timp de 1 oră. |
2
Gata
|
Umplutură |
3
Gata
|
Odată ce aluatul s-a dublat în mărime acestea poate fi tăiat în 2 părți egale. Se presară făină pe suprafața de lucru iar aluatul se întinde cu ajutorul unui făcălet, până ajunge să aibă o grosime de 1 cm. Apoi formați un pătrat cu latura de 25-30 de cm, care se împarte la rândul lui în 4 părți egale. Puneți pe fiecare pătrățel o lingură de umplutură, apoi apucați 2 colțuri opuse și unițile. Repetați procedeul și pentru celelalte 2 colțuri și închideți bine aluatul, presând marginile. |
4
Gata
|