fbpx
58 9
Placintă cu mere

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Aluat
12 linguri Făină fără gluten Click pe făină pentru un produs de calitate
9 linguri Ulei
9 linguri Lapte
9 linguri Zahăr
2 Ouă
1 plic Praf de copt
20g Unt Pentru uns tava
Pentru compoziție
2 kg Mere
5 linguri Zahăr
2 lingurițe Scorțișoară măcinată

Informații nutriționale

1.9g
Proteine
20g
Grăsimi
34g
Carbohidrați
500
Calorii

Placintă cu mere

foarte pufoasă

O retetă delicioasa si ușoară de placintă cu mere, care să vă îndulcească dieta fără gluten.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Aluat

  • Pentru compoziție

Instrucțiuni

Share

Prima rețetă de pe blogul „retete fara gluten” este si una speciala, de placinta frageda cu mere fara gluten, de care nu o sa va puteti satura!

Pași

1
Gata
30 min

Spălați și curătați merele și adăugați-le într-un bol. (tăiate în două)

2
Gata

Într-un vas se adaugă ouăle și zahărul, amestecând cu mixerul. Se adaugă uleiul și un plic de praf de copt fără gluten (cu tartrat de potasiu), împreună cu făina (recomand mixul universal de la Schar). Se amestecă până când se obține o compoziție omogenă, apoi se adaugă laptele. Amestecul final va arata că un aluat de clătite, puțin mai gros.

3
Gata

Se preîncalzeste cuptorul la 180 °C. Se pune hârtie de copt într-o tavă și se unge cu unt. Se va turna 2/3 din compoziția rezultată în tavă și se va repartiza uniform. Tava se va introduce la cuptor pentru 10 minute, la 180 °C.

4
Gata

În timp ce tavă este în cuptor, începeți să dați merele curățate prin răzătoarea mare. Puneți merele rase la călit într-o tigaie la foc mediu. După un minut, turnați zahărul peste mere, amestecând periodic cu o spatulă. Când merele s-au înmuiat, adăugați scorțișoara și amestecați ușor. Lăsați-le la răcit câteva minute.

5
Gata

Cand merele s-au racit, turnatți amestecul de mere peste aluatul care s-a copt 10 minute. Repartiza-ți-l uniform si apoi turnați restul compoziției. Tava se pune în cuptor la 180 °C timp de 40 de minute.

6
Gata

După ce o scoateți din cuptor dați-o cu zahărul pudră și lăsați-o câteva minute la răcit. Pofta bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Spaghetti cu cârnăciori și ciuperci
următorul
Trompete cu cremă de vanilie
precendent
Spaghetti cu cârnăciori și ciuperci
următorul
Trompete cu cremă de vanilie