Ingrediente
-
Aluat
-
12 linguri Făină fără glutenClick pe făină pentru un produs de calitate
-
9 linguri Ulei
-
9 linguri Lapte
-
9 linguri Zahăr
-
2 Ouă
-
1 plic Praf de copt
-
20g UntPentru uns tava
-
Pentru compoziție
-
2 kg Mere
-
5 linguri Zahăr
-
2 lingurițe Scorțișoară măcinată
Instrucțiuni
Prima rețetă de pe blogul „retete fara gluten” este si una speciala, de placinta frageda cu mere fara gluten, de care nu o sa va puteti satura!
Pași
1
Gata
30 min
|
Spălați și curătați merele și adăugați-le într-un bol. (tăiate în două) |
2
Gata
|
Într-un vas se adaugă ouăle și zahărul, amestecând cu mixerul. Se adaugă uleiul și un plic de praf de copt fără gluten (cu tartrat de potasiu), împreună cu făina (recomand mixul universal de la Schar). Se amestecă până când se obține o compoziție omogenă, apoi se adaugă laptele. Amestecul final va arata că un aluat de clătite, puțin mai gros. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
În timp ce tavă este în cuptor, începeți să dați merele curățate prin răzătoarea mare. Puneți merele rase la călit într-o tigaie la foc mediu. După un minut, turnați zahărul peste mere, amestecând periodic cu o spatulă. Când merele s-au înmuiat, adăugați scorțișoara și amestecați ușor. Lăsați-le la răcit câteva minute. |
5
Gata
|
|
6
Gata
|