fbpx
0 0
Plăcintă cu brânză și mere

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Aluat
220 g Făină fără gluten
60g Zahăr
1/2 lingurită Sare
90 g Unt
1 Ou
1 Gălbenuș
Umplutură
500g Brânză dulce
85g Zahăr
1/2 lingurită Sare
Toată coaja Lămâie
Aceeași lămâie Suc de lămâie

Informații nutriționale

220kcal
Calorii
11g
Proteine
9g
Grăsimi
27g
Carbohidrați

Plăcintă cu brânză și mere

Această placintă cu branză și mere o să vă aducă aminte de gustul copilăriei prin aroma sa specială.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Aluat

  • Umplutură

Instrucțiuni

Share

Această placintă cu branza și mere fara gluten o să vă aducă aminte de gustul copilăriei prin aroma sa specială. 🥧

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

ingrediente placinta cu branza

ingrediente placinta cu branza

Pași

1
Gata

Aluat

Pentru alaut, se amestecă într-un castron făina, zahărul și sarea. Se adaugă cubulețele de unt, oul și gălbenușul de la un alt ou și se frământă. Se formează o sferă din aluat care se acoperă cu folie de plastic și se pune 1 oră în frigider.

2
Gata

Umplutură

Pentru umplutură, se amestecă bine brânza cu zahărul, sarea, coaja de lămâie, sucul de lămâie și amidoul de porumb. Se separă ouăle. Se amestecă gălbenușul cu brânza. Albușul se bate bine și se adaugă, de asemenea, peste brânză.

3
Gata

Aluat

Se curăță merele, se îndepărtează sâmburii și se taie în feli subțiri.

4
Gata

Se unge forma de copt cu unt și se întinde aluatul, formând margini uniforme, apoi se lasă 10-15 minute la răcit. Feliile de mere se distribuie pe suprafața aluatului. Amestecul de brânză se întinde deasupra. Plăcinta se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului și se lasă la răcit în formă.

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

orez fiert fara gluten
precendent
Orez prăjit cu pui
următorul
Clătite americane
orez fiert fara gluten
precendent
Orez prăjit cu pui
următorul
Clătite americane