Mă bucur extrem de mult că în sfârșit am reușit să fac o rețetă tradițională de paine fara gluten, mai ales când rezultatul arată așa!
Mi-a fost dor de o pâine făcută în casă, care să aibă exteriorul crocant și interiorul atât de pufos.
Precedesoarele sale, pâinea cu usturoi și cea cu banane nu s-au ridicat la nivelul celei tradiționale!
Pentru această paine traditionala fara gluten aveți nevoie de următoarele:
Pași
1
Gata
Într-un bol se adaugă inițial 175 g de făină fără gluten, drojdia și 100 ml de apă călduță. Se amestecă și se adaugă sarea, uleiul și treptat 400 g de făină și restul de apă. Se frământă și se adaugă laptele. După câteva minute de frământat se transferă aluatul pe blatul tapotat cu făină și se formează o bilă din el. Aceasta se lasă acoperită la dospit timp de 2 ore sau până când acesta se dublează.
2
Gata
După ce acesta a crescut, se transferă pe suprafața de lucru și se modelează forma dorită. Se introduce la cuptor pentru 1h și 20 de minute la 210 °C.
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare al acestor informații. Sunt de acord