fbpx
0 0
Nuggets de pui

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Bază
800 g Piept de pui
2 lingurițe Sare
1 lingurită Zahăr
Pentru prăjit Ulei de floarea soarelui
Prima compoziție
240 ml Apă
45 g Amidon de porumb
A doua compoziție
350 g Făină fără gluten
20 g Sare
2 lingurițe Piper
A treia compoziție
50 g Amidon de porumb
75 g Făină fără gluten
1 lingurită Praf de copt
1/2 lingurițe Bicarbonat de sodiu
2 Ouă
200 ml Apă
Sosul 1
20g Unt
5g Gorgonzola
1 lingurită Piper
2 linguri Iaurt
Sosul 2
5 linguri Iaurt
1 lingurită Mărar
1 lingurită Suc de lămâie
Sosul 3
4 linguri Maioneză
1 lingură Muștar
1 lingurițe Ketchup

Informații nutriționale

525 kcal
Calorii
48.8 g
Proteine
60.1 g
Carbohidrați
8.1 g
Grăsimi

Nuggets de pui

cu 3 sosuri delicioase

Aceste nuggets de pui sunt un aperitiv sau fel principal perfect pentru o după-amiază de weekend!

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Bază

  • Prima compoziție

  • A doua compoziție

  • A treia compoziție

  • Sosul 1

  • Sosul 2

  • Sosul 3

Instrucțiuni

Share

Pentru aceasă rețetă aveți nevoie de următoarele:

ingrediente nuggets fara gluten

 

Pași

1
Gata

Carnea

Se taie pieptul de pui în bucăti de 1cm și se toacă/blenduiesc mărunt. Se mută într-un bol și se adaugă sarea și zahărul. Se amestecă și se pune în frigider pentru 10 minute.

2
Gata

Prima compoziție

Se amestecă apa cu amidonul de porumb.

3
Gata

A doua compoziție

Se amestecă făina cu sarea și piperul.

4
Gata

A treia compoziție

Se amestecă amidonul de porumb cu făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă treptat apa și ouăle bătute.

5
Gata

Se formează chiftele de mărime mică sau medie din carnea de pui, și se trec treptat prin toate cele 3 amestecuri, aruncându-se direct în ulei încins atunci când sunt scoase din ultima compoziție. Se prăjesc timp de 5-7 minute până când devin aurii și se lasă la răcit.

6
Gata

Primul sos

Pentru primul sos se pune untul la foc mic și se adaugă gorgonzola și piperul, împreună cu iaurtul și agentul de îngroșare. Se fierb timp de 1 minut.

7
Gata

Al 2-lea sos

Se amestecă iaurtul cu mărarul și sucul de lămâie.

8
Gata

Al 3-lea sos

Se amestecă maioneza cu muștar-ul și kechup-ul. Nuggets-urile se servesc calde.

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

burger fara gluten
precendent
Burger de la 0
paine cu banane fara gluten
următorul
Pâine cu banane și alune
burger fara gluten
precendent
Burger de la 0
paine cu banane fara gluten
următorul
Pâine cu banane și alune