fbpx
0 0
Gogoși de post

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
250 g Făină de patiserie
20 g Drojdie proaspată
40 g Zahăr
200 ml Apă calduță
50 g Mălai
1/2 linguriță Sare
2 plicuri Zahăr vanilinat
1 Coajă de lămâie
2 linguri Ulei de floarea soarelui plus extra pentru prăjire
Decor
Fructe deshidratate
40 g Zahăr pudră

Informații nutriționale

248 kcal
Calorii
45.8 g
Carbohidrați
5.5 g
Grăsimi
5.2 g
Proteine

Gogoși de post

Aceste gogoși vegane sunt cu siguranță cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată.
Varietatea de culori se datorează căpșunilor, zmeurelor, ananasului și coacăzelor liofilizate.

Caracteristici:
  • Gluten Free
  • Vegan
Bucătărie

Ingrediente

  • Decor

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Pași

1
Gata

Se încălzesc scurt 200 ml de apă. Într-un castron se adaugă drojdia, zahărul, apa călduță și 50g de făină. Se amestecă și se lasă în repaus 15 minute. Ulterior se adaugă plicurile de zahăr vanilinat, coaja unei lămâi și mălaiul. Treptat se adaugă și cele 200g de făină.

2
Gata

Aluatul se transferă pe suprafața de lucru, pe care a fost presărată făină. Se formează o bilă, care se unge cu jumătate de lingură de ulei și se lasă la dospit timp de 1 oră.

3
Gata

Aluatul se taie în 8 părți egale, care se modelează într-o formă circulară. Gogoșile se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la crescut 15 minute. După acest timp, acestea se aplatizează și se face o gaură în centrul lor, de care trageți până când obțineți forma dorită.

4
Gata

Gogoșile se prăjesc într-o baie de ulei timp de 2-3 minute, până arată ca cele din poza. Ulterior se trec prin zahăr pudră. Poftă bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Drob de post
următorul
Prăjitură cu nucă
precendent
Drob de post
următorul
Prăjitură cu nucă