Ingrediente
-
Pentru coji
-
150g Făină fără gluten
-
125ml Lapte
-
125ml Apă
-
100g Unt
-
5 Ouă
-
puțină Sare
-
2 linguri Guma de guar
-
Pentru cremă
-
500ml Lapte
-
100g Zahăr
-
60g Făină fără gluten
-
3 Ouă
-
1 Păstaie vanilie
-
200ml Frișcă lichidă
Instrucțiuni
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:
Pași
1
Gata
|
Se pune o cratiță la foc în care se toarnă apa, laptele, praful de sare și untul. Se amestecă ușor până când untul se topește în totalitate. Se pune făina apoi se amestecă până când făina se combină cu laptele și se obține un aluat în formă de bilă. Se scoate cât mai multă apă din aluat la foc mic amestecând în el. Se lasă 1-2 minute la răcit. |
2
Gata
|
Se transferă aluatul într-un bol de mixer sau într-o formă preferată unde îl puteți mixa cu telul. Se mixează pentru aproximativ 1 minut pentru a scoate aburul și a îl răci. După ce s-a răcit se pune câte un ou odată în timp ce se amestecă și se incorporează în aluat. Se adaugă toate 5 ouăle, pe rând. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
|
5
Gata
|
CremăSe pun ouăle cu zahărul într-un bol și se bat cu telul pentru a se amesteca bine. Se adaugă peste făina și se amestecă până se creează crema. Se pun 500ml de lapte într-o cratiță. Se ia păstaia de vanilie și se crestează pe mijloc. Se desface și se scot semințele negre din interior cu ajutorul cuțitului. Se pun semințele în lapte și se pune oala la fiert. |
6
Gata
|
|
7
Gata
|
|
8
Gata
|
|
9
Gata
|