Ingrediente
-
Pentru aluat
-
150g Făină fără gluten
-
125ml Lapte
-
125ml Apă
-
100g Unt
-
5 Ouă
-
1 linguriță Sare
-
1 lingură Guma de guar
-
Pentru cremă
-
500ml Lapte
-
100g Zahăr
-
60g Făină fără gluten
-
3 Ouă
-
1 Păstaie vanilierăzuită
-
200ml Frișcă lichidă
-
Topping
-
100g Ciocolată neagră
Instrucțiuni
Pași
1
Gata
|
Se pune o cratiță la foc în care se toarnă apa, laptele, praful de sare și untul. Se amestecă ușor până când untul se topește în totalitate. Se pune făina apoi se amestecă până când făina se combină cu laptele și se obține un aluat în formă de bilă. Se scoate cât mai multă apă din aluat la foc mic amestecând în el. Se lasă 1-2 minute la răcit. |
2
Gata
|
Se transferă aluatul într-un bol de mixer sau într-o formă preferată unde îl puteți mixa cu telul. Se mixează pentru aproximativ 1 minut pentru a scoate aburul și a îl răci. După ce s-a răcit se pune câte un ou odată în timp ce se amestecă și se incorporează în aluat. Se adaugă toate ouăle, pe rând. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
|
5
Gata
|
CremăSe pun ouăle cu zahărul într-un bol și se bat cu telul pentru a se amesteca bine. Se adaugă peste făina și se amestecă până se creează crema. Se pun 500ml de lapte într-o cratiță. Se ia păstaia de vanilie și se crestează pe mijloc. Se desface și se scot semințele negre din interior cu ajutorul cuțitului. Se pun semințele în lapte și se pune oala la fiert. |
6
Gata
|
|
7
Gata
|
|
8
Gata
|
|
9
Gata
|