fbpx
0 0
Covrigi bavarezi

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
400 g Făină fără gluten
1 &1/2 linguriță Sare
150 ml Lapte călduț
150 ml Apă calduță
1 linguriță Miere
3 linguri Ulei de floarea soarelui plus extra pentru uns
25 g Drojdie proaspată
1 linguriță Guma de guar
4 linguri Bicarbonat de sodiu
20 g Semințe de susan
Semințe de mac
Fulgi de sare marina

Informații nutriționale

365 kcal
Calorii
9.2 g
Grăsimi
64.6 g
Carbohidrați
6.8 g
Proteine

Covrigi bavarezi

Un preparat delicios, pufos la interior și crocant la exterior.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

Instrucțiuni

Share
Încă un preparat pe care multi dintre voi l-ați inclus pe lista de dorințe culinare fără gluten.
Acești covrigi bavarezi fara gluten au fost extrem de buni, fiind crocanți la exterior și foarte pufoși la interior.
Compoziția aluatului s-a ridicat din nou la nivelul așteptărilor și s-a întins foarte bine, fără să se rupă.

Pentru această reteta de covrigi bavarezi fara gluten aveti nevoie de urmatoarele:

Pași

1
Gata

Se încălzesc scurt 150 ml de apă și 150 ml de lapte. Într-un bol se adaugă 100g făină fără gluten, mierea, drojdia, apa și laptele călduț. Se lasă în repaus pentru 15 minute.

2
Gata

Se cern 300g de făină peste compoziție și se adaugă 1 lingură de gumă de guar, sarea, untul și uleiul. Se amestecă cu o lingură și se mai adaugă 20g de făină, iar aluatul se frământă pe blatul de lucru timp de 10 minute. Se formează o bilă din el, care se unge cu 1 lingură de ulei și se acoperă cu folie de plastic. Se lasă la dospit pentru 1h.

3
Gata

Se împrăștie făină pe suprafața de lucru și se toarnă aluatul, care se împarte în 8 biluțe egale. Acestea se mai lasă în repaus timp de 10 minute.

4
Gata

Se apasă bila de aluat și se formează un dreptunghi din ea, pe care trebuie să îl întindeți până la grosimea dorită. Pentru a menține forma covrigului intactă, puteți să țineți cu o mână de centrul lui și să întindeți cu cealaltă. Capetele trebuie să fie mai subțiri decât restul covrigului. Acestea se împletesc de 2 ori și se lipesc de baza covrigului.

5
Gata

Puneți 300 ml de apă la fiert și adăugați 4 linguri de bicarbonat de sodiu peste ea. Puteți fie să scufundați covrigul în ea pentru 30 de secunde, sau să îî ungeți cu acest amestec.

6
Gata

Presărați mac, susan sau sare peste covrigi, care se introduc la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade.

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Prăjitură cu blat de biscuiți și caramel
următorul
Hash browns cu bacon
precendent
Prăjitură cu blat de biscuiți și caramel
următorul
Hash browns cu bacon