Ingrediente
-
400 g Făină fără gluten
-
1 &1/2 linguriță Sare
-
150 ml Lapte călduț
-
150 ml Apă calduță
-
1 linguriță Miere
-
3 linguri Ulei de floarea soareluiplus extra pentru uns
-
25 g Drojdie proaspată
-
1 linguriță Guma de guar
-
4 linguri Bicarbonat de sodiu
-
20 g Semințe de susan
-
Semințe de mac
-
Fulgi de sare marina
Instrucțiuni
Pentru această reteta de covrigi bavarezi fara gluten aveti nevoie de urmatoarele:
Pași
1
Gata
|
|
2
Gata
|
Se cern 300g de făină peste compoziție și se adaugă 1 lingură de gumă de guar, sarea, untul și uleiul. Se amestecă cu o lingură și se mai adaugă 20g de făină, iar aluatul se frământă pe blatul de lucru timp de 10 minute. Se formează o bilă din el, care se unge cu 1 lingură de ulei și se acoperă cu folie de plastic. Se lasă la dospit pentru 1h. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Se apasă bila de aluat și se formează un dreptunghi din ea, pe care trebuie să îl întindeți până la grosimea dorită. Pentru a menține forma covrigului intactă, puteți să țineți cu o mână de centrul lui și să întindeți cu cealaltă. Capetele trebuie să fie mai subțiri decât restul covrigului. Acestea se împletesc de 2 ori și se lipesc de baza covrigului. |
5
Gata
|
|
6
Gata
|