Ingrediente
-
500 g Făină de patiserie
-
1 plic Praf de copt
-
950 ml Lapte călduț
-
170 ml Unt
-
1 linguriță per clătită Ulei de floarea soarelui
-
4 Ouă
-
Sirop
-
30g Zahăr
-
50 g Zahăr brun
-
100 ml Apă fiartă
-
1 lingurită Ulei de cocos
-
1 linguriță Unt
-
Servit
-
Mix fructe
-
Inghetata de vanilie
Instrucțiuni
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:
Praful de copt fără gluten folosit în rețetă!
Studiu despre clătitele fără gluten.
Pași
1
Gata
|
|
2
Gata
|
|
3
Gata
|
|
4
Gata
|
|
5
Gata
|
SosZahărul se pune într-o tigaie până devine lichid. Separat, în altă tigaie, se adaugă zahărul brun și apa fiartă. Nu se amestecă deloc până când zahărul nu s-a dizolvat, apoi se adugă zaharul caramelizat și se amestecă. Când toată compoziția este lichidă, se stinge focul și se adaugă untul și uleiul de cocos. Siropul se toarnă peste clătite, care se ornează cu fructe și înghețată. |