fbpx
0 0
Chifle cu măsline

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
300 g Făină fără gluten
25 g Drojdie proaspată
210 ml Apă calduță
1/2 linguriță Zahăr
1 lingură Ulei de floarea soarelui
1 linguriță Sare
12 Măsline verzi
2 linguri Ulei virgin de măsline
10 g Nuci măcinate

Informații nutriționale

263 kcal
Calorii
10.2g
Grăsimi
39,7g
Carbohidrați
6.9g
Proteine

Chifle cu măsline

vegan si de post

Știind că vă era dor de o rețetă de panificație, am făcut aceste chifle cu măsline, de post, care au crescut mai mult decât mă așteptam!

Caracteristici:
  • Gluten Free
  • Vegan
Bucătărie

Ingrediente

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Pași

1
Gata

Combinați într-un bol 50 g de făină, 70 ml de apă călduță, zahărul și presărați drojdia proaspătă, amestecându-le. Se lasă la fermentat timp de 10 minute. Cerneți restul făinii, adăugați sarea și uleiul de floarea-soarelui, amestecând cu o lingură de lemn.

2
Gata

Adăugați restul de apă și începeți să frământați aluatul cu mâinile. Adăugați măslinele, iar în cazul în care amestecul este prea lipicios, puneți mai multă făină. Acoperiți aluatul și lăsați-l într-un loc călduț timp de 45 de minute sau până când își dublează volumul.

3
Gata

Formați 6 chifle folosind palma mâinii și transferați-le într-o tavă de copt, folosind un cuțit pentru a tăia o formă de “X” pe suprafața fiecărei chifle. Acoperiți tava și lăsați-le la crescut pentru încă 30 de minute. Ungeți chiflele cu uleiul de măsline și presărați nuca măcinată peste ele. Coaceți-le timp de 30 de minute la 200 °C.

4
Gata

Poftă bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Tăiței cu nucă
următorul
Brownie cappucino
precendent
Tăiței cu nucă
următorul
Brownie cappucino