Ingrediente
-
Pentru chifle
-
1 lingură Drojdie uscată
-
120g Lapte
-
320g Făină fără gluten
-
1 linguriță Sare
-
20g Zahăr
-
100 ml Apă
-
1 Oubătut
-
1 Gălbenuș
-
30 g Unt
-
1 linguriță Apă
-
2 linguri Unt topit
-
Ceapa caramelizată
-
2 Cepe
-
1 linguriță Zahăr
-
1/4 linguriță Piper
-
1/4 linguriță Sare
-
30g Unt
-
Pentru sos
-
2 Castraveți murațităiați
-
180g Maioneză
-
130g Ketchup
-
după gust Sare
-
după gust Piper
-
Ceapa caramelizată
-
Adaos
-
1 Ceapă
-
4-6 felii Cașcaval
-
1 Avocado
-
4-6 felii Bacon
-
4 Căței de usturoi
-
1 Roșii
Instrucțiuni
Pași
1
Gata
|
Chifle |
2
Gata
|
|
3
Gata
|
|
4
Gata
|
|
5
Gata
|
Se pune aluatul pe un blat presărat cu făină și se taie în 5-6 bucăți egale. Pentru fiecare bucată, se iau colțurile și se îndoaie în interior, apoi se întoarce bucata și se rulează pe blat până prinde forma unei bile. Se așează pe o tavă cu hârtie de copt și se acoperă cu o altă tavă într-un loc cald timp de 45 minute. Se ung fiecare cu mixul de ou cu apă și apoi se lasă la cuptor timp de 15-17 minute la 200 ° C. Se ung cu unt topit și se lasă la răcit. |
6
Gata
|
Caramelizarea cepei |
7
Gata
|
Sosul |
8
Gata
|
ChifteleleSe amestecă 500 g de carne tocată (vită, curcan) cu 1 gălbenuș de ou, sare și piper. Opțional se adaugă ceapă mărunțita, roșii mărunțite, usturoi și jumătate de lingurită de ketchup. Se amestecă bine și se formează chiftele pe masura chiflelor dumneavoastra. Se pun în frigider pentru minim 30 de minute. |
9
Gata
|
Prăjirea componentelorSe adaugă ulei de măsline într-o tigaie și se setează la foc mediu. Se adaugă chiftelele, care nu vor fi întoarse timp de 2-3 minute, pentru a nu se rupe. |
10
Gata
|
Prăjirea componentelor |
11
Gata
|
Asamblarea burgeruluiÎncepeți asamblarea prin prăjirea chiflelor tăiate în două, în unt, pe ambele părti. Ulterior, împrăștiați uniform sosul pe chifle. |