Ingrediente
-
125g Unt topit
-
150g Zahăr pudră
-
1 plic Zahăr vanilinat
-
1 Ou
-
250g Făină de patiserie
-
1 linguriță Guma de guar
-
Pentru ornat
-
100g Zahăr pudră
-
2 lingurițe Suc de portocale
-
10 g Biluțe multicolore
-
20 g Fulgi de migdale
-
Zmeură uscată
-
2 linguri Fulgi de cocos
-
Pentru suprafața de lucru
-
Făină fără gluten
Instrucțiuni
Pași
1
Gata
|
Într-un castron se mixează untul, 125g zahăr pudră și zahărul vanilinat , până ce compoziția devine spumoasă. Se adaugă oul și se mai amestecă încă 2-3 minute. Se incorporează treptat făina, guma de guar (sau tărâțe de psyllium). Aluatul se înfășoară în folie de plastic și se lasă 60 de minute în frigider. |
2
Gata
|
Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt, iar cuptorul se preîncălzește la 220°C. Aluatul se întinde într-o grosime de 2 mm pe o suprafață de lucru și se decupează în diferite forme de prăjituri. Formele de aluat se așază în tavă și se coc 8-10 minute (fiecare tavă) pe grătarul din mijloc al cuptorului (la 220°C), până se rumenesc. Se scot din tavă cu tot cu hârtie și se lasă să se răcească. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|