fbpx
0 0
Biscuiți de Crăciun

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
125g Unt topit
150g Zahăr pudră
1 plic Zahăr vanilinat
1 Ou
250g Făină de patiserie
1 linguriță Guma de guar
Pentru ornat
100g Zahăr pudră
2 lingurițe Suc de portocale
10 g Biluțe multicolore
20 g Fulgi de migdale
Zmeură uscată
2 linguri Fulgi de cocos
Pentru suprafața de lucru
Făină fără gluten

Informații nutriționale

109 kcal
Calorii
1.2 g
Proteine
5.5 g
Grăsimi
14.4 g
Carbohidrați

Biscuiți de Crăciun

cu cocos si zmeura

Lăsați ceva sub brad pentru Moș Crăciun, numai bun de servit alături de niște lapte cald.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Pentru ornat

  • Pentru suprafața de lucru

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Pași

1
Gata

Într-un castron se mixează untul, 125g zahăr pudră și zahărul vanilinat , până ce compoziția devine spumoasă. Se adaugă oul și se mai amestecă încă 2-3 minute. Se incorporează treptat făina, guma de guar (sau tărâțe de psyllium). Aluatul se înfășoară în folie de plastic și se lasă 60 de minute în frigider.

2
Gata

Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt, iar cuptorul se preîncălzește la 220°C. Aluatul se întinde într-o grosime de 2 mm pe o suprafață de lucru și se decupează în diferite forme de prăjituri. Formele de aluat se așază în tavă și se coc 8-10 minute (fiecare tavă) pe grătarul din mijloc al cuptorului (la 220°C), până se rumenesc. Se scot din tavă cu tot cu hârtie și se lasă să se răcească.

3
Gata

Zahărul pudră rămas și sucul de portocale se amestecă într-o glazură groasă. Se toarnă peste prăjiturele și, după preferințe, se ornează cu fulgi colorați de ciocolată, cocos, migdale tăiate sau zmeură uscată.

4
Gata

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Eclere cu vanilie și ciocolată
churros fara gluten
următorul
Churros cu ciocolată
precendent
Eclere cu vanilie și ciocolată
churros fara gluten
următorul
Churros cu ciocolată