Singura baclava făcută cu foi de plăcintă din mediul online, cu o aromă deosebită!
Caracteristici:
Bucătărie
Ingrediente
15Foi de plăcintă
vedeți rețeta cu foile de plăcintă
70 mlUnt topit
300 gMiez de nucă
75 gFistic
25 mlUlei de floarea soarelui
1 lingurăScorțișoară măcinată
Sirop
150 gZahăr
2 linguriSuc de lămâie
1 fiolăEsență vanilie
250 mlApă
2 linguriMiere
Decorat
rasFistic
Instrucțiuni
Share
Prima baclava fara gluten din mediul online făcută cu foi de plăcintă!
După ce am gătit kurtoskalacs-ul in rețetele precedente am realizat că și baclavaua era un preparat pe care nu l-am incercat niciodată, fiind unul dintre deserturile pe care le-am poftit întotdeauna.
Dar toată așteptarea a meritat pe deplin când am gustat din această baclava fara gluten!
Chiar daca poate părea un desert simplu, necesită multă răbdare. Vă recomand din toată inima să nu vă dați bătuți și să duceți până la capăt aceasta rețetă, este extraordinară!
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:
Pași
1
Gata
Se macină scurt nuca cu fisticul și scorțișoara. Puteți să le măcinați chiar puțin mai mult decât cele din imagine, pentru că baclavaua se va ține mai bine. Se topește untul și se amestecă cu uleiul.
2
Gata
Într-o formă rotundă se pun 2 foi de placintă (rețeta), care se stropesc cu amestecul lichid. La fiecare 2 foi se repetă acest procedeu, iar când ați pus în total 6, se pune jumătate din nuci și se întinde pe toată suprafața. Se repetă același procedeu cu încă 6, se pune restul de nuci și de foi. Ultima foaie puteți să o ungeți mai bine cu compoziția lichidă. Ca să puteți tăia baclavaua trebuie să o introduceți în frigider pentru 1h.
3
Gata
Baclavaua se taie inițial pe verticală în 4 locuri, apoi se roțește 45 de grade și se taie de încă 4 ori, formându-se romburi. Se introduce în cuptor pentru 40 de minute la 180 °C.
4
Gata
Pentru siropul de zahăr se pune apa la fiert împreună cu zahărul, esența de vanilie și sucul a jumătate de lămâie. Se fierbe pentru 5 minute. Baclavaua se lasă la răcit 5 minute și se toarnă, cu ajutorul unui polonic, siropul. Poftă bună și aștept poze cu baclavaua voastră!
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare al acestor informații. Sunt de acord