Ingrediente
-
Ingrediente
-
6 foi Nori
-
15 g Sos de soia
-
Orez
-
500 g Orez de sushi
-
2 linguri Oțet de orez
-
1 lingură Sare
-
Sos
-
20 g Maioneză
-
1 linguriță Sos de ardei iute
-
1 Lime
-
1 linguriță Usturoi granulat
-
Sushi cu somon
-
100 g File de somon
-
1/2 Avocado
-
50 g Brânză Philadelphia
-
Sushi cu legume
-
1 Morcov
-
1/2 Ardei roșu
-
1/2 Castravete
-
1/2 Avocado
-
Sushi cu fructe
-
2 linguri Semințe de susan
-
1/4 Mango
-
2 Căpșuni
-
1 Kiwi
Instrucțiuni
Pași
1
Gata
|
Orezul de sushi se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În cazul aceasta, orezul a stat sub un jet de apă pentru 2 minute și scufundat sub apă timp de 15 minute, fiind ulterior fiert pentru alte 15 minute. Acesta a fost transferat într-un bol, unde i-a fost adăugat oțetul de orez și sarea. Pentru sos am folosit sos de soia fără gluten și un sos picant format din maioneză, usturoi granulat și sos iute de ardei. |
2
Gata
|
Sushi cu somonCu degetele ude se pune o bilă de orez pe foaia de nori, de mărimea unei mingi de tenis. Se întinde ușor pe foaie, fără să apăsați foarte tare. La mijlocul ei se pune avocadoul tăiat felii, se întinde brânza Philadelphia și somonul. Se apucă covorașul de partea de jos, se trece încet peste compoziție, se strânge tare peste compoziție și după se continuă rularea până la capât, unde se strânge iar. Peste rulou se întinde Philadelphia și se mai adaugă file de somon. Se pune o folie de plastic peste rulou, se taie, cu lama cuțitului udă, marginile și apoi restul ruloului, în 6-8 bucăți. Se scoate folia de plastic și se servește rece. |
3
Gata
|
Sushi cu legume |
4
Gata
|
Sushi cu frute |