Prima săptămână de meniu fără gluten

Am ajuns la un număr mare de rețete împreună, aproape 100, destule încat să creez un meniu de mic dejun, prânz, cină și patiserie care se întinde pe 2 săptămâni.
În aceste 14 zile o să facem înconjurul bucătăriilor de pe aproape toate continentele, având posibilitatea să descoperim o multitudine de arome și gusturi noi, care se îmbină cum nu se poate mai bine!
Acest articol va fi actualizat zilnic pe parcursul acestei perioade, spor la gătit!
Puteți folosii acest buton pentru a vă abona la canalul nostru de Youtube:
Ziua 1

Începem dimineața primei zile cu o clasică rețetă din SUA, hash browns cu bacon carmelizat în zahăr brun. Pentru versiunea de diabet puteți să omiteți zahărul brun.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/hash-browns-cu-bacon/

Pentru prânz am pregătit o supă rapidă și nutritivă, care va fi gata în doar 15 minute!
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/supa-cu-avocado/

Pentru cina primei zile am pregătit cina italienească perfectă, spaghete bucatini cu ton, busuioc, ruccola, lămâie și parmezan.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/spaghete-bucatini-cu-ton/

Era obligatoriu ca meniul primei zile să se se încheie cu unul dintre cele mai bune preparate de patiserie fără gluten, poale-n brâu sau brânzoaice moldovenești! Pentru versiunea de diabet puteți să înlocuiți zahărul din aluat și compoziție cu zahăr pentru diabet.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/poale-n-brau/
Ziua 2

În dimineața celei de a 2-a zile aveți de făcut o alegere dificilă, de ales dintre aceste 3 ciabatte.
Recomandarea mea ar fi să le încercați pe toate 3 :
Prima ciabatta: somon, brânză Philadelphia, castraveți, busuioc și ceapă roșie
A doua ciabatta: jambon, cașcaval, porumb și ciuperci Shimeji
A treia ciabatta: vegană și de post, cu tofu, zucchini, roșii, ridichi, salata roșie
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/3-tipuri-de-ciabatta/

Pentru acest prânz o să pregătim o populară rețetă americană, vrăbioară de vită cu spanac cremos și un cocktail inventat de mine, pe care îl puteți vedea în postarea următoare.
Garnitura de spanac completează extraordinar de bine friptura, alcătuind una dintre combinatile mele favorite.

„Cooler-ul de afine și mentă” a fost prima mea creație ca și barman, îmbinând foarte bine mai multe arome revigorante, care merg de minune împerună cu vrăbioara de vită!

Ingrediente:
- 70ml vodca – Grey Goose, Absolut, Beluga, Belvedere, Ciroc sau orice altă vodca distilată în mai multe rânduri.
- 30 ml triplu Sec sau Cointreau
- 14 ml suc proaspăt de lime
- 5 frunze de mentă
- 8 afine
- Ornat: 3 afine, 1 felie de lime și frunze de mentă
Instrucțiuni:
Începeți prin a adăuga afinele într-un shaker, împreună cu menta, triplu sec-ul și sucul de lime. Se apasă totul cu un muddler, shakerul se umple cu gheață, se adaugă vodca și se agită bine.
Într-un pahar se pune primul strat de gheață, se adaugă 2 afine, se pune următorul nivel de gheață și se mai pun 2 afine. Compoziția din shaker se toarnă printr-o sită în pahar și se ornează cu mentă și afine pe băt.

După masa copioasă de la prânz, pe seară vă propun o altă rețetă clasică, doar că din cealaltă parte a globului: stir-fry cu pui și broccoli
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/stir-fry-cu-taitei-si-pui/

Încheiem ziua a 2-a cu un preparat special, kurtos kalacs sau cozonac secuiesc! Pentru versiunea de diabet puteți să înlocuiți zahărul cu zahăr de diabet.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/kurtos-kalac/
Ziua 3

Ca să începeți a 3-ea zi în cel mai bun mod, am considerat că acest porridge cu lapte de cocos, mango, papaya, ananas, afine, fulgi de migdale și nucă măcinată o să vă aducă un plus de vitalitate!
Pentru diabetici recomand folosirea unui lapte de cocos light sau a unui lapte de soia.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/porridge-cu-lapte-de-cocos/

Continuăm seria de preparate de prânz cu încă o clasică rețetă americană: corn dogs sau crenvurști în aluat Este o rețetă foarte simplă, aștept poze cu ei dacă reușiți să nu îi mâncați pe toți înainte!
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/corn-dogs/

Pentru cina din a 3-ea seară vă recomand unul dintre preparatele mele favorit, sushi, prezentat în 3 varietăți, cu sos de soia și sos picant de maioneză.
Primul sushi: avocado, brânză Philadelphia și somon
Al doilea sushi: castravete, ardei roșu, avocado și morcov
Al treilea sushi: kiwi, căpșuni și mango
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/3-tipuri-de-sushi/

Printre cele mai bune prăjituri pe care le-am încercat vreodată!!
Primul strat este făcut din ciocolată, făină, ness și nuci, al doilea este o cremă de mascarpone cu scorțișoară, iar al treilea este format din ciocolată, frișcă și ness.
Pentru varianta de diabet se înlocuiește zahărul cu zahăr pentru diabet.
Ziua 4

Începem ziua a 4-a cu o rețetă vegană foarte simplă, biluțe proteice cu morcovi, sfeclă roșie, fasole albă, quinoa, susan și caju.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/bilute-proteice-fara-gluten/

Pentru acest prânz o să pregătim una dintre cele mai populare rețete mexicane, care este extrem de gustoasă atunci când folosiți 3 tipuri de cașcaval, cârnați, legume și guacamole. 🥑😍
Pentru varianta de diabet puteți să folosiți doar 1 tip de cașcaval, vegan.
Rețeta lipii fără gluten: https://www.retetefaragluten.ro/retete/lipii-fara-gluten/
Rețeta quesadilla: https://www.retetefaragluten.ro/retete/quesadilla-cu-carnati-si-guacamole/

La această cină vă prezint unul drintre cele mai elegante moduri de a gătii puiul, cordon bleu care se complimentează extraordinar cu sosul de muștar! 🐔
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/cordon-bleu/

Trebuie să recunosc că de când am gătit acest desert,mă gândesc constant la cât de bun a fost și nu mai pot să mi-l scot din cap. 🤤
Ce alt mod mai bun de a termina această zi copiasă, decât cu niște papanași delicioși? Pentru varianta de diabet se poate utiliza dulceață de diabet.
Ziua 5

Încă o rețetă vegană care o să vă dea un boost de energie pentru toată ziua, cu avocado, banane și căpșuni!

Rețeta ideală de gătit după smoothiul de dimineața, nuggets de pui cu 3 sosuri delicioase de brânză, maioneză și mărar! 😋
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/nuggets-de-pui/

Încă o rețetă rapidă și populară din Italia, gnocchi cremoși făcuți de la 0, cu bacon și mazăre!🥓
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/gnocchi-cu-bacon-si-mazare/

Pentru a încheia ziua a 5-ea, am pregătit o rețetă de macaroons cu nucă de cocos care necesită doar 5 ingrediente și un timp de preparare de 15 minute!
Din păcate sunt atât de bune că le veți mânca în mai puțin de 5 minute.
Pentru a obține cel mai bun rezultat nuca de cocos trebuie sa stea ceva timp la frigider, pentru a se hidrata și înmuia.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/macaroane-fara-gluten/
Ziua 6

Rețeta ideală de gătit după smoothiul de dimineața, nuggets de pui cu 3 sosuri delicioase de brânză, maioneză și În această dimineață vă recomand să gătiți un ou benedict cu sos hollandaise și un ou poșat poșat, 2 rețete deja clasice de mic-dejun. Ca și chifla am folosit pe cea de burger de la Schär !
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/chifle-cu-ou-benedict-posat-si-chiftea-vegana/

Pentru prânzul de astăzi o să pregătim o rețetă rapidă de blinele cu zucchini și sos tzatziki.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/blinele-cu-zucchini/

La această cină vom prepara un preparat tradițional românesc, tochitură de porc cu ciuperci și cartofi la cuptor. 🥔
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/tochitura-de-porc/

Terminăm ziua cu un desert special care provine din San Sebastián, fiind foarte savuros și ușor de făcut.
Trebuie doar să amestecați toate ingredientele într-un bol și spre deosebire de orice altă rețetă, sa le ardeți.
O sa rămâneți plăcut surprinși de balanța dintre amăreala de la exterior și cremozitatea dulce de la interior.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/cheesecake-ars/
Ziua 7

Începem ziua a 7-ea cu acești covrigi bavarezi, crocanți la exterior și pufoși la interior!
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/covrigi-bavarezi/

Contiuăm ziua cu 3 preparate vegane și de post, primul fiind această supă cremă de ciuperci servită cu cele mai bune crutoane fără gluten.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/supa-crema-de-ciuperci/

Încheiem meniul primei săptămâni cu o cină mai light, un drob delicios din cartofi, nuci, ciuperci, ceapă și usturoi.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/drob-de-post/

Ultimul desert din prima săptămână de meniu se încadrează în primele locuri în topul personal de preferințe de patiserie: gogoși de post, fără gluten și vegane.
Rețeta: https://www.retetefaragluten.ro/retete/gogosi-de-post/
A doua săptămână de meniu complet!
Canalul nostru de youtube:
Vă recomand următoarele articole de pe blogul nostru:
omentarii Ascunde comentariile
Comentariile sunt închise.
[…] Prima săptămână de meniu complet! […]
[…] Prima săptămână de meniu fără gluten 5 moduri de a reduce anxietatea Cele mai frecvente semne de intoleranță la gluten […]