Detoxifierea de gluten
Credeți ca detoxifierea de gluten nu este reală? Gândiți-vă din nou. Citiți acest articol legat de simptomele intoleranței la gluten, la ce să vă așteptați în perioada de detoxifiere de gluten, cum să vă detoxifiați de gluten, cât timp stă glutenul în sistemul vostru și cum să scăpați rapid de simptomele detoxifierii de gluten.
Adevărul este că detoxifierea de gluten este reală
Am auzit de un concept care spunea că corpul tău ar elimina toxinele când se vindecă de la interior la exterior, că acesta ar scăpa natural de toate lucrurile rele care nu îl mai ajută, și ar face loc pentru celule proaspete care să ajute corpul să prospere într-o manieră sănătoasă.
Termenul de detoxifiere este folosit în zilele noastre ca un cuvânt pompos care să scuze lipsa din alimentație a mâncării adevărate, cu așteptarea de a te simți mizerabil pentru a pierde câteva kilograme. Dar adevărul este că detoxifierea de anumite mâncăruri este un lucru real.
Am auzit de cineva care a avut o migrenă care a durat 5 zile consecutive după ce a tăiat glutenul din dieta sa, și care gândea în acele momente că ar trebui să mănânce gluten pentru a nu se simți rău. Dupa aceea, a mâncat gluten din nou sperând ca îi va rezolva toate problemele, doar ca să realizeze că de fapt glutenul îi intensifica durerile de cap. A trebui să restricționeze din nou glutenul, și să inceapă din nou să aibă migrene de 5 zile.
Detoxifierea în general poate fi brutală, și de obicei înseamnă că viața va fi ca o povară până vei începe să te simți bine. În acest post vreau să îți arăt beneficile și părțile negative ale detoxifierii de gluten.
Sunt multe efecte negative și simptome ale detoxifierii și renunțării la gluten.
Detoxifierea arată diferit pentru toată lumea
Câteva simptome si efecte negative experimentate atunci când renunțați la gluten:
- Dureri de cap
- Senzații neobișnuite de furnicături
- Te simți obosit și letargic
- Probleme de concentrare și de a rămâne atent
- Dureri de articulații
- Sensibilitate la răceli și viruși
- Probleme cu somnul
- Respirație urâtă
- Miros corporal neplăcut
- Balonare sau indigestie
- Alergie și/sau senzitivitate la diferite mâncăruri
- Probleme cu pielea, în special acnee sau eczema
- Conspirare, diaree și alte probleme gastrointestinale
- Depresie
- Anxietate
- Iratibilitate
- Dureri de spate
- Schimbări de stare rapide
- Hemoroizi
- Congestionarea sinusurilor
Dacă nu experimentați toate aceste probleme, asta nu înseamnă că nu vă detoxifiați. Experiența voastră va varia în funcție de mulți factori. Chiar dacă ai unul sau două simptome, este important să îi dai corpului timp să se refacă.
Cele mai importante simptome de renunțare la gluten sunt balonarea și tulburările digestive
Orice schimbare în digestia ta este modul în care corpul tău te anunță că ceva nu este bine, fie că el nu primește destui nutrienți din mâncare sau nu o asimilează corect.
5 lucruri pe care le puteți face pentru a opri temporar balonarea și indigestia:
1. Beți multă apă
Puteți grăbi procesul prin care glutenul vă iese din corp prin a bea cât mai multă apă într-un timp scurt. Dacă veți avea diaree, apa vă va ajuta să nu mai fiți deshidratați. Luați cu voi o sticlă de apă oriunde mergeți și beți cât mai frecvent din ea.
2. Reduceți zaharul, cafeina sau alcoolul
Când glutenul ajunge în tractul digestiv, proteinele se luptă să se descompună, dând voie bacteriilor rele să se multiplice, și să cauzeze un exces de gaz. De aici provin balonările și excursiile neașteptate la baie. Ce face toată problema și mai rea? Orice care conține zahar.
Reducerea de zahăr, cafeină și alcool din dietă vă va ajuta enorm sistemul digestiv. De asemenea, se includ toate alimentele bogate în carbohidrați care se vor transforma instant în zahăr în organismul vostru.
Dacă depindeți foarte mult de cafeină, eu nu aș renunța complet la ea, pentru că puteți avea tensiunea arterială scăzută. Începeți să o reduceți încetul cu încetul.
3. Renunțați la lactate
Lactatele pot face munca grea pentru sistemul vostru digestiv, așa că oferiți-i corpului dumneavoastră o mică pauză până cănd începeți să vă simtiți mai bine.
4. Săriți peste mâncărurile procesate și mâncați alimente integrale
Acum nu este momentul pentru a vă stresa corpul mai mult cu mâncăruri procesate sau cu opțiunile fără gluten pe care le găsiți la magazin. Întoarceți-vă la fructe proaspete, legume, cereale integrale, migdale și surse de proteină.
Nu doar îi veți acorda corpului o pauză, dar veți spori numărul de nutrienți pe care i-i dați corpului dumneavoastră, ajutându-l să se regenereze mai rapid. Smoothie-urile sunt absolut necesare și blenderul meu are parte de ele mai mult decât oricând când fac detoxifiere.
5. Începeți să consumați suplimente probiotice bune
Probioticele ajută nu doar la eliminarea glutenului din stomac, dar și să înlocuiască bacterii rele care probabil își fac de cap în stomacul dvs.
Uitați-vă după probiotice cu acidophilus, longum și bifidum și asigurați-vă că au ambalaj opac astfel încât bacteria poate sta activă în timp ce le depozitezi. De asemenea vreți să verificați data expirării înainte să cumparați pentru a nu cheltui banii aiurea pe probiotice care sunt în principiu nefolositoare odată ingerate.
Acum că știți unele lucruri pe care să le faceți pentru a începe să vă simțiți mai bine rapid, probabil vă întrebați cât va dura faza aceasta de detoxifiere.
Cât timp stă glutenul în sistem?
Simptomele detoxifierii de gluten și simptomele de retragere pot dura de la câteva zile la câteva săptămâni.
Când încercați detoxifierea de gluten, vă puteți aștepta să vă simțiți pe dinafară pentru câteva zile sau câteva săptămâni. Mulți experți spun că poate dura ani până când corpul dvs. va elimina complet glutenul din canalul digestiv. Dar simptomele cele mai evidente (și enervante) ar trebui să dispară în prima săptămână.
Este foarte probabil să vă simțiți mai rău decât să vă simțiți mai bine. Acesta este adevărul pe care probabil nu doreați să-l auziți.
Dacă lucrurile nu încep să se clarifice pentru dumneavoastră, asigurați-vă că ați vorbit cu doctorul despre alte probleme medicale care ar putea cauza simptomele dumneavoastră. De asemenea, considerați o dietă eliminatoare pentru a testa alte intoleranțe alimentare.