Cele mai bune 8 cereale pentru mic dejun, fără gluten
Indiferent dacă urmați o dietă fără gluten de ceva timp sau abia începeți, probabil că știți deja cât de dificil poate fi să găsiți înlocuitori pentru alimentele voastre preferate care conțin această proteină, spre exemplu cele mai bune cereale de mic dejun fără gluten.
Cerealele sunt una dintre cele mai populare alegeri pentru mic dejun sau chiar o gustare târzie, dar multe dintre cele mai vândute opțiuni conțin gluten.
Toate produsele din această listă sunt etichetate fără gluten. Fiecare produs a fost ales în funcție de calitatea ingredientelor, aroma și conținutul nutrițional, astfel încât să puteți găsi cu ușurință unul care să se potrivească preferințelor gustului și stilului dvs. de viață.
Mulți oameni care nu pot tolera glutenul au, de asemenea, dificultăți în digerarea produselor lactate. Astfel, chiar dacă nu urmați o dietă vegană strictă, unele dintre cerealele din certificate ca și sigure pentru vegani.
Iată cele mai bune 8 cereale fără gluten și vegane pe care le puteți achiziționa:
1. Cereale „Nestle” din porumb cu miere și alune
Nestle, o firmă populară de nutriție și cafea, are în portofoliu 3 tipuri de cereale de porumb (simple, ciocolată, miere). Dintre acestea 3, cele cu miere sunt cele mai gustoase, fiind pline de vitamine și minerale.
Pentru 100g conțin 400kcal, 80.3g carbohidrați, 29.7g zaharuri și 7.6g proteine.
2. Cereale „Turtle” cu ciocolată și banane
Printre cele mai bune cereale fără gluten, aceste cereale din orez de Turtle, au fulgi de ciocolată neagră, bucăți de banane uscate și cacao pudră, fiind perfecte pentru un mic dejun consistent.
Pentru 100g conțin 387kcal, 58g carbohidrați, 10.4g zaharuri și 12g proteine.
3. Pernuțe „Republica Bio” cu ciocolată și alune
Aceste pernuțe de la Republica Bio au un conținut redus de zahăr din trestie, scăzând în mod natural nivelul zahărului din sânge. Sunt bogate în antioxidanți și minerale, conținând elemente care îmbunătățesc funcția cerebrală.
Porția recomandată este de 30g (135kcal, 21.24g carbohidrați, 7.5 zaharuri și 1.92g proteine).
4. Steluțe de ciocolată „Doves Farm”
Una dintre cele mai respectate firme de produse și cereale fără gluten prezintă aceste steluțe din ciocolată organică, făcute din porumb și orez, oferind un plus de vitalitate la micul dejun.
Pentru 100g conțin 508 kcal, 24.3 zaharuri, 3.5g fibre și 6.6g proteine.
5. Musli din ovăz „Bauck Hof” cu fructe de pădure
Acest mix de fulgi de orez și ovăz, coacăze, bucăți de mere, mure, afine și căpșuni este remarcabil pentru un mic-dejun hrănitor, sau o gustare de seară.
Pentru 100g conțin 359kcal, 63g glucide, 11g zaharuri, 11g proteine.
6. Fulgi de ovăz „Republica Bio”
Fulgii de ovăz sunt printre cele mai sănătoase cereale, păstrând nivelul glicemic redus în sânge și ajută la reducerea nivelului colesterolului LDL și la controlul insulinei. De asemenea, ajută la frumusețea pielii, normalizarea pH-ului și, consumați dimineața contribuie la concentrarea copiilor pe parcursul dimineții la școală!
Per 100g conțin 365 kcal, 56g carbohidrați, 1.3g zaharuri și 6.9g grăsimi.
7. Cereale „Lizi’s Granola” fără gluten
Aceste cereale premium sunt bogate în proteine vegetale, fibre alimentare, Omega 3, antioxidanți, vitamine și minerale. Mai jos puțeti vedea cum sunt făcute!
Pentru 100g conțin 510 kcal, 9.1g zaharuri, 8.7g fibre și 10.9g proteine.
8. Terci din fulgi de ovăz „Bauck Hof” cu mere și scorțișoară
Acest amestec de fulgi de ovăz este neîndulcit, menținând un raport echilibrat între diferite substanțe nutritive, conținând în mod natural vitamina B1, făcând un mic dejun perfect fără gluten. Aceste terciuri sunt impregnate cu un delicios gust de scorțișoară, iar bucățelele de mere au o dimensiune considerabilă.
Per 100g conțin 367kcal, 10.8g zaharuri, 9.9g fibre și 11.5g proteine.
Înainte de a vă decide asupra cerealelor dorite, va trebui să luați în considerare ingredientele, conținutul de zahăr și proteine, precum și prețul.
Dacă intenționați să utilizați cerealele ca baza unei mese complete, vă recomandăm să optați pentru cele care sunt mai bogate în proteine și fibre.
De exemplu, puteți adăuga nuci, semințe sau să presărați granola bogată în proteine peste iaurtul grecesc.
Multe dintre cele mai populare cereale pentru micul dejun conțin mult zahăr adăugat. Consumul suplimentar de zahăr adăugat poate contribui la cariile dentare și vă poate crește riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.
Dacă versatilitatea este o prioritate pentru voi, cerealele în stil musli sau granola pot fi cele mai bune pentru dumneavoastră, deoarece pot fi servite reci sau calde, sau folosite ca topping pentru iaurt, înghețată sau pâine prăjită.
Concluzia
Pentru a găsi cele mai bune cereale fără gluten, de înaltă calitate nu poate fi tot timpul ușor. Din fericire, o varietate de opțiuni gustoase sunt certificate fără gluten și nu vă vor face să faceți compromisuri cu privire la aromă sau ingrediente.
Înainte de a alege cerealele, este important să luați în considerare ingredientele, profilul nutrițional, prețul și modul în care doriți să o utilizați.
Sursa: