3 cocktailuri fără gluten

Astăzi am decis să împărtășesc cu voi niște rețete putin diferite față de ce v-am obișnuit până acum, si anume 3 cocktailuri pe care le-am inventat în scurta mea carieră de barman.
Pot să vă spun că mixologia se poate compara foarte mult cu bucătăria, deoarece principiile sunt asemănătoare: o parte mai dulce, o parte mai amară, alcool-ul, câteva fructe sau legume și gheața. Toate băuturile, indiferent de ingrediente, se învârt în jurul acestui criteriu.
Vom publica un articol separat în care explicăm exact care băuturi alcoolice și ce branduri sunt potrivite pentru cei care evită glutenul!
Chiar dacă ne aflăm în mijlocul anotimpului rece și nu le pot numi exact ca și „răcoritoare”, ele vă vor încălzii cu siguranța!
Primul cocktail: Blueberry Mint Cooler

Ingrediente: 70ml vodca – Grey Goose, Absolut, Beluga, Belvedere, Ciroc sau orice altă vodca distilată în mai multe rânduri.
30 ml triplu Sec sau Cointreau
14 ml suc proaspăt de lime
5 frunze de mentă
8 afine
Ornat: 3 afine, 1 felie de lime și frunze de mentă
Instrucțiuni
Începeți prin a adăuga afinele într-un shaker, împreună cu menta, triplu sec-ul și sucul de lime. Se apasă totul cu un muddler, shakerul se umple cu gheață, se adaugă vodca și se agită bine.
Într-un pahar se pune primul strat de gheață, se adaugă 2 afine, se pune următorul nivel de gheață și se mai pun 2 afine. Compoziția din shaker se toarnă printr-o sită în pahar și se ornează cu mentă și afine pe băt.
Al doilea cocktail: Mexican Wonderland

Ingrediente: 45 ml Patron Silver sau orice altă tequila
30 ml sirop de arțar
15 ml sirop de soc (St. Germain sau sirop de soc făcut în casă)
30 ml suc de ananas
30 ml suc proaspăt de lămâie
3 căpșuni
Ornat: lămâie dezhidratată sau o capșună tăiată pe orizontală și inghețată
Instrucțiuni
Începeți prin a pune căpșunile, siropul de arțar și sucul de lămâie în shaker, presându-le bine cu un muddler. Shakerul se umple cu gheată și se adaugă tequila, sucul de ananas și siropul de soc. Se agită bine și se toarnă într-un pahar peste un cub mare de gheată.
Al treilea cocktail: Cucumber Collins

Ingrediente: 60 ml gin (orice fel de gin)
30 ml suc proaspăt de lămâie
15 ml Triplu sau sau Cointreau
3 felii de castravete
30 ml apă minerală
Ornat: castravete pe băt
Instrucțiuni
Puneți într-un shaker feliile de castravete, sucul de lămâie și siropul de zahăr. Se apasă castravetele cu un muddler, shakerul se umple cu gheață și se adaugă gin-ul. Shakerul se agită, iar un pahar lung se umple cu gheată. Compoziția din shaker se toarnă peste gheată și se adaugă apă minerală până la umplerea paharului.
Sper că aceste cocktailuri vă vor face seara mai interesantă, si nu uitați să beți responsabil!
Weekend plăcut!
Un comentariu Ascunde comentariile
Comentariile sunt închise.
[…] 3 cocktailuri fără gluten 14 dintre cele mai frecvente semne de intoleranță la gluten Clătite americane […]