5 cele mai folosite ingrediente fără gluten din rețetele noastre

Deja am ajuns la un număr relativ mare de rețete pe care le-am împărtășit cu voi, de aceea am decis să facem un clasament al celor mai folosite ingrediente fără gluten, din fiecare cateogrie.
Considerăm că aceste produse sunt cele mai bune de acest tip, producând cele mai bune rezulate posibile pentru rețetele listate.
1. Făină Schar Mix B
Un ingredient fără de care multe din rețetele noastre nu ar fi ieșit atât de bine, făina de pâine Mix B de la Schar este, fără nici o îndoială, cea mai bună de pe piață!
Este perfectă pentru orice fel de pâine sau blat. De menționat este și făina de patiserie de la Schar!
Valori nutriționale: 344 kcal, 2.5g proteine, 5.3g fibre, 80g carbohidrați.
Folosit în următoarele rețete: Lipii, cordon bleu, pâine cu usturoi, gnocchi cu mazăre, pâine cu banane și usturoi, nuggets de pui cu 3 sosuri, burger de la 0, eclere cu vanilie și ciocolată

2. Praf de copt – Biovegan
Un produs ideal pentru facilitarea creșterii tuturor produselor de patiserie și brutărie, amplificând culoarea naturală a produsului și implicit gustul final.
De asemenea menține prospețimea prăjiturilor pentru o perioadă mai lungă, fiind un bun înlocuitor al amidonului de porumb. 1 plic este îndeajuns pentru 500g de făină.
Valori nutriționale: 226 kcal, glucide 43g, proteine 0.5g, sare 18.6g.
Folosit în următoarele rețete: Clătite americane cu sirop de cocos, brownies cu nucă, tort cu căpșuni, prăjitură cu unt și scortișoară.

3. Drojdie uscată
Această drojdie uscată sporește puterea de creștere a aluatului, făcându-l mai robust și mai puțin sensibil la timp și umiditate, având un miros neutru.
Un plic este îndeajuns pentru 500g de făină, însemnând 1/2 dintr-un cub de drojdie proaspată.
Valori nutriționale: 346 kcal, 6g grăsimi, 26g glucide, 22g fibre, 36g proteine.
Folosit în următoarele rețete: Burger de la 0, pizza napoletană.

4. Sos de soia
Unul dintre puținele sos-uri de soia fără gluten de pe piată, acest sos Tamari este obținut din ingrediente naturale. Maturarea acestuia se realizează în butoaie din lemn de cedru și durează mai mult de un an și jumătate.
Are o aromă intensă, fiind perfect pentru dressing-uri, sosuri și multe alte preparate, mai ales cele gătite în tigaie (preparate asiatice)
Valori nutriționale: 83 kcal, 6.5g glucide, 14g proteine, 13.1g sare.
Folosit în următoarele rețete: Stir-fry cu tăiței și pui, pachețele de primăvară, orez prăjit cu pui și legume.

5. Gumă de guar
Guma de guar este ideală pentru îngroșarea mâncărurilor reci, sosurilor și a unor produse de patiserie.
Mulți consideră guma de guar ca ingredientul perfect care să înlocuiască gluten-ul din produsele de patiserie, formând o elasticitate mai bună a aluatului.
Valori nutriționale: 193 kcal, 4.5g proteine, 83g fibre, 1g glucide.
Folosit în următoarele rețete: Eclere cu vanilie și ciocolată, kinder felie de lapte, ruladă de căpșuni

Pentru a vedea toate ingredientele fără gluten care au fost folosite în rețetele de pe site-ul nostru până acum, accesați link-ul de mai jos!
Dacă aveți orice întrebare legată de aceste produse, nu ezitați să ne contactați!